Praktijkcase: Bomont

 In Geen categorie

Bomont is een Zeeuwse kledingretailer met een gecombineerd assortiment fashion en lifestyle artikelen van meer dan 160 top merken. Bomont heeft een assortiment voor het hele gezin: Heren, vrouwen, jongens en meisjes.

Op dit moment heeft Bomont 10 fysieke winkels en een webshop, waarvoor zij dagelijks honderden pakketjes inpakken.

De vraag:
Voor het beleveren van de winkels vanuit het distributiecentrum in Middelburg, maakte Bomont altijd gebruik van eenmalige dozen. 

Deze dozen wilden zij vervangen voor kunststof bakken zodat ze efficiënter kunnen werken, minder handelingen hoeven te verrichten en minder afval hebben. Focus op: robuustheid, vormvastheid, identificatie, hoge nestbaarheid, optimale beladingsgraad en volumereductie bij leeg transport en opslag.

De oplossing
Een distributiebak met een inhoud van 67 liter. De distributiebak van Alpac heeft een tweedelig deksel en een ruimtebesparende vorm. Door de getrapte zijwanden kunnen lege distributiebakken genest worden. Hiermee wordt tot 67% ruimte bespaard tijdens leeg retourtransport en opslag van lege bakken. De distributiebakken zijn voorzien van een barcode label geplaatst in verdiepingsvlak die voorkomt dat de barcode beschadigd. 

Productkenmerken:
Buitenafmeting (l x b x h): 600 x 400 x 365
Binnenafmeting (l x b x h): 547 x365 x 337
Beschikbaar bodemvlak (l x b): 515 x 330
Inhoud: 67 liter
Gewicht: 3,5 kg
Draagvermogen: 25 kg

Kostenbesparing & Tijdwinst
Door de Distributiebakken van Alpac heeft Bomont een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd. Dankzij de meermalige kunststof bakken is de dubbele handling volledig weggenomen, evenals een aanzienlijk deel van de verbruikskosten.

Het gekleurde dekselsorteersysteem zorgt er voor dat het orderpicken en de schapaanvulling in de winkels veel sneller gaat. Ook hoeven de medewerkers geen dozen meer te vouwen, waardoor Bomont bij pieken minder uitzendkrachten nodig heeft. Bomont heeft de bakken met een rode deksel voor de vrouwen kleding, blauw voor de heren, groen voor de jongens en geel voor de meisjes.

Professioneel en schoon 
De distributiebakken van Alpac hebben daarnaast een zeer strak design, wat de representativiteit in de winkels ten goede komt.

Wilt u ook kosten besparen in uw logistieke proces? Onze productspecialisten staan voor u klaar.

 

0

Type uw zoekopdracht en druk op enter