Kunststof bakken en pallets

Visindustrie

Alpac biedt voor de visindustrie een breed assortiment kunststof ladingdragers aan. Binnen alle aspecten van de productieketen worden onze kunststof bakken, kunststof pallets en kunststof palletboxen gebruikt. Alpac heeft zeer veel ervaring in de visbranche. Zo hebben we diverse succesvolle nieuwe bakken ontwikkeld voor gerenommeerde visbedrijven in Nederland. Nagenoeg alle kunststof ladingdragers zijn levensmiddelen geschikt!

Kunststof viskisten, filetkisten en garnalenkisten

Er zijn verschillende soorten en maten bakken die speciaal ontwikkeld zijn voor de visindustrie. Zo kennen we bij Alpac kunststof viskisten, filetkisten en garnalenkisten, deze zijn te vinden in de SN-line Fish categorie. Al deze bakken zijn zowel stapelbaar als nestbaar. Dit is vaak te herkennen aan het tweekleurige design, of een aanduiding van bijvoorbeeld een pijl wanneer de viskist uit maar één kleur bestaat. In bijna alle viskisten zitten afwateringsgaten, deze gaten zorgen ervoor dat slijm en lekwater niet in de bak achter blijft. Hierdoor blijft de kwaliteit van de vis optimaal. De meest voorkomende afmetingen van visbakken zijn de 600 x 400 mm en de 800 x 450 mm.

Kunststof pallets

In de visindustrie worden veel kunststof pallets gebruikt voor onder andere het opslaan en transporteren van kunststof viskisten. Doordat deze pallets gemaakt zijn van kunststof kan er zeer hygiënisch gewerkt worden. Naast dit grote voordeel hebben de plastic pallets ook geen ISPM-15 behandeling nodig, zijn ze eenvoudig te reinigen, nemen geen vocht op en splinteren niet.

Kunststof palletboxen in de visindustrie

Bij Alpac hebben we tal van kunststof palletboxen die onder andere zeer geschikt zijn voor de visindustrie. Doordat palletboxen een grote inhoud hebben kan er eenvoudig met grote volumes worden gewerkt. Veelvoorkomende afmetingen zijn de Euro (1200 x 800 mm) en Blok (1200 x 1000 mm) palletboxen. Ze zijn robuust, weersbestending en hygiënisch in gebruik. Wij kunnen palletboxen voorzien van 2 of 3 sleeplatten, poten of wielen. Daarnaast kunnen we de nodige accessoires meeleveren zoals deksels en labelhouders.

Tubs van kunststof

Naast palletboxen hebben wij ook dubbelwandige tubs. Deze dubbelwandige tubs zorgen er voor dat de verse en natuurlijke kwaliteit van vis in tact blijft. Tubs kunnen worden vervaardigd van zowel PUR als PE-materiaal. Tubs die gemaakt zijn van PE zijn de zwaarste en sterkste op de markt.

Kunststof of RVS Dolly’s

Dolly’s, ook wel bekend al bakkenwagens zijn onder andere geschikt voor de visbranche. Zo hebben we de kunststof dolly’s, deze hebben een afmeting van 610 x 410 x 161 mm of 600 x 400 x 180 mm. Beide maatvoeringen voldoen aan de Euronorm afmeting, geschikt voor bakken of kratten van het formaat 400 x 300 en 600 x 400 mm. Standaard is er keuze uit 3 verschillende wieltypes: PP, Elastisch rubber en TPR wielen.

Tevens hebben wij ook een dolly’s die speciaal is ontwikkeld voor de viswereld. Deze RVS dolly’s zijn in meerdere afmetingen leverbaar en hebben twee bok- en twee zwenkwielen.

Meer informatie over onze producten voor de visindustrie?

Neem gerust contact op met één van onze specialisten via info@alpac.nl of bel naar 0570 627 860.

Offerte aanvragen