Grootste assortiment
Full service concept
Eigen maatwerkafdeling
Hoogwaardige kwaliteit
Innovatie als leidraad
Grootste assortiment
Full service concept
Eigen maatwerkafdeling
Hoogwaardige kwaliteit
Innovatie als leidraad

Kunststof pallets

Kunststof pallets zijn er in verschillende maten en types. Door de vele logistieke toepassingen zijn er in de loop der jaren veel verschillende kunststof pallets op de markt gekomen. Van lichtgewicht pallets voor de export tot heavy duty pallets voor in de hoogbouwstellingen. Bij Alpac vindt u kunststof pallets die passen bij ieder budget en geschikt zijn voor allerlei toepassingen.

Offerte aanvragen

Resultaat 1–36 van de 65 resultaten wordt getoond

Welke soorten plastic pallets zijn er?

De meest voorkomende pallets zijn de blokpallets (1200 x 1000 mm), plastic europallets (1200 x 800 mm) en de halve europallets (800 x 600 mm). Naast deze bekende plastic pallets leveren we andere afmetingen en verzorgen we maatwerk.

Lichtgewicht pallets

Lichtgewicht pallets, ook wel bekend als exportpallets, zijn uitermate geschikt voor transport. Zoals de naam al aangeeft zijn deze pallets laag in gewicht, wat resulteert in een lage prijs ten opzichte van medium en heavy duty pallets. Het voordeel van nestbare kunststof pallets is dat ze in elkaar genest kunnen worden en daarmee ruimte besparen.

Medium pallets

Medium pallets zijn kunststof pallets met een gemiddeld draagvermogen. We raden deze pallets aan wanneer u een beperkt budget heeft.

Heavy duty pallets

De heavy duty pallets kunnen worden ingezet voor het grotere geschut: ze zijn een stuk zwaarder dan de medium pallets waardoor ze sterk en stootvast zijn en veel kilo’s kunnen dragen in de stelling.

Hygiënische pallets

Hygiënische pallets worden veelal gebruikt in de voedsel en farmaceutische industrie. Het is een dichte pallet met een gladde structuur, waardoor deze makkelijk te reinigen is.

De voordelen van kunststof pallets

Er zitten tal van voordelen aan kunststof pallets ten opzichte van houten pallets:

  • De plastic pallets hebben geen ISPM-15 behandeling nodig. Dit houdt in dat u probleemloos producten van A naar B kunt transporteren, zowel nationaal als internationaal.
  • Pallets van kunststof zijn hygiënisch en makkelijk te reinigen.
  • De pallets rotten niet, splinteren niet en u zult geen uitstekende spijkers tegenkomen.
  • Ze nemen geen vocht op waardoor ze weerbestendig zijn.
  • De nestbare pallets nemen veel minder ruimte in beslag.
  • Kunststof pallets zijn erg stevig, waardoor ze langer meegaan en duurzaam en kostenbesparend zijn.

Waar worden kunststof pallets van gemaakt?

De kunststof pallets van Alpac zijn gemaakt van HDPE (Hoge Dichtheid Polyetheen). Dit type kunststof is erg sterk en slagvast, wat zorgt voor een lange levensduur. Naast HDPE gebruikt Alpac PP (Polypropyleen of Polypropeen). Dit type kunststof is lichter van gewicht en bestand tegen hogere hitte.

Stel uw vragen aan onze specialisten

De specialisten van Alpac staan klaar om uw vragen over onze plastic pallets te beantwoorden. Neem contact met ons op via info@alpac.nl of 0570 627 860. Liever direct een kosteloze offerte aanvragen? Klik dan op de onderstaande button.

Offerte aanvragen