Grootste assortiment
Full service concept
Eigen maatwerkafdeling
Hoogwaardige kwaliteit
Innovatie als leidraad
Grootste assortiment
Full service concept
Eigen maatwerkafdeling
Hoogwaardige kwaliteit
Innovatie als leidraad

Kunststof pallets 1200 x 1000 mm

Kunststof pallets met een afmeting van 1200 x 1000 mm worden ook wel blokpallets genoemd. Blokpallets van kunststof zijn er in verschillende soorten en maten. Onze blokpallets (1200 x 1000 mm) kunt u vinden in onder andere de volgende categorieën: AP Line Export, AP Line Medium, AP Line Heavy Duty en de AP Line Hygienic.

Offerte aanvragen Neem contact op

Toont alle 22 resultaten

Waar wordt een blokpallet voor gebruikt?

Er is niet per se een regel voor het gebruik van een blokpallet of een europallet. Een kunststof blokpallet wordt onder andere gebruikt voor de opslag van goederen in magazijnen en distributiecentra, maar dat geldt ook voor de Europallet. Het hangt er maar net vanaf welke afmeting de stellingen in het magazijn hebben om de ruimte zo optimaal te kunnen benutten. Daarnaast ligt het er natuurlijk ook aan wat voor goederen er op de pallet komen. Zijn de producten te groot voor een Europallet of kan de ruimte niet optimaal worden benut? Dan kan de Blokpallet een goed alternatief zijn.

Waar worden kunststof pallets van gemaakt?

Al onze kunststof pallets, dus ook de 1200 x 1000 mm varianten, worden gemaakt van hoogwaardig PP of HDPE. PP staat voor Polypropeen en HDPE voor Hogedichtheidpolyetheen. Een aantal van onze pallets worden zelfs gemaakt van PCR kunststof (post-consumer recycled). PCR-pallets worden onder andere gemaakt van huishoudelijk plastic afval. Hoe dit proces precies in zijn werk gaat is terug te vinden bij onze pallets uit de Future Line.

Wat is het verschil tussen Blokpallet en Europallets?

Een blokpallet heeft een afmeting van 1200 x 1000 mm, en een Europallet van 1200 x 800 mm. In Europa worden de Europallets het meest gebruikt, buiten Europa komen blokpallets juist vaker voor. Beide uitvoeringen zijn te verkrijgen in zowel kunststof als hout. In een standaard trailer passen 26 blokpallets en 33 europallets tot een maximale hoogte van 2,40 meter. In een megatrailer, ook wel bekent als een jumbotrailer passen 33 blokpallets en 38 europallets, de megatrailer heeft een maximale hoogte van 3 meter.

Ik wil vrijblijvend een offerte

Wilt u een offerte of eerst graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met onze productspecialisten via: info@alpac.nl of bel naar 0570 627 860.

Offerte aanvragen