Grootste assortiment
Full service concept
Eigen maatwerkafdeling
Hoogwaardige kwaliteit
Innovatie als leidraad
Grootste assortiment
Full service concept
Eigen maatwerkafdeling
Hoogwaardige kwaliteit
Innovatie als leidraad

Kunststof pallets 1200 x 800 mm

Kunststof pallets met de afmeting 1200 x 800 mm worden ook wel Europallets genoemd. Samen met de blokpallet (1200 x 1000 mm) zijn dit de meest voorkomende pallets op de markt. Onze Europallets kunt u vinden in onder andere de volgende categorieën: AP Line Export, AP Line Medium, AP Line Heavy Duty, AP Line Distribution en AP Line Hygienic.

Offerte aanvragen Neem contact op

Toont alle 24 resultaten

Wat is het verschil tussen Euro en Blok pallets?

Een Europallet heeft de afmeting 1200 x 800 mm en de Blokpallet een formaat van 1200 x 1000 mm. De Europallets, zoals de naam al doet vermoeden, worden voornamelijk in Europa gebruikt. In een standaard trailer passen 33 Europallets en 26 blokpallets, de hoogte is maximaal 240 cm. In een mega- of jumbotrailer passen 38 Europallets en 33 blokpallets, deze trailer heeft een hoogte tot wel 300 cm.

De voordelen van een kunststof pallet

Ten opzichte van houten pallets hebben kunststof pallets tal van voordelen! De belangrijkste op een rij: plastic pallets zijn hygiënisch en makkelijk te reinigen. Ze zijn een stuk lichter. Lege, nestbare pallets nemen minder ruimte in beslag tijdens transport of opslag. Er is geen ISPM-15 behandeling nodig wanneer u pallets wilt exporteren buiten Europa. Kunststof pallets rotten en splinteren niet en nemen geen vocht op. Daarnaast zijn pallets van kunststof duurzaam en kostenbesparend.

Waar worden kunststof pallets van gemaakt?

Onze kunststof pallets worden gemaakt van hoogwaardig PP (Polypropeen), HDPE (Hogedichtheidpolyetheen) of een mix van beide grondstoffen. Daarnaast hebben wij ook de zogeheten PCR pallets. PCR staat voor post-consumer recycled, deze pallets worden dus gemaakt van huishoudelijk plastic afval. Hoe dit proces precies werkt kunt u vinden bij onze pallets uit de Future Line.

Kunststof Europallets voor iedere branche

Voor elke branche vindt u bij ons de geschikte pallet! Werkt u bijvoorbeeld in de voedsel- of farmaceutische industrie, dan is het van groot belang dat de pallets goed te reinigen zijn, wij raden dan ook kunststof pallets aan met een gesloten bovendek. Werkt u met goederen die op pallets worden getransporteerd, dan is het van groot belang dat de pallets sterk genoeg zijn voor de producten waar u mee werkt. Op deze manier kijken we altijd, samen met de klant, welk product het meest geschikt is voor welke toepassing.

Meer informatie of een offerte ontvangen?

Neem gerust contact met ons op via: info@alpac.nl of bel naar +31(0)570-627860, onze productspecialisten staan voor u klaar.