Kunststof bakken en pallets
background-image

Wat zijn hygiëne pallets?

Hygiëne pallets van kunststof zijn zeer geschikt voor toepassing in farmaceutische- en levensmiddelenindustrie of in een cleanroom omgeving. Nagenoeg alle kunststof hygiëne pallets hebben een gesloten boven- en onderdek. De ribstructuren die zorgen voor de stevigheid zijn in de pallet verwerkt, hierdoor hebben ze een hoog draagvermogen en doen ze niet onder voor de Heavy Duty pallets. Eén van de grootste voordelen van een kunststof hygiëne pallet is dat de pallet volledig glad is afgewerkt, hierdoor kunnen schimmels of bacteriën zich niet nestelen en zijn de pallets zeer eenvoudig te reinigen.

Diverse uitvoeringen

De meest voorkomende plastic hygiëne pallets zijn de Euro- en Blokformaat pallets. De Euro pallet heeft een afmeting van 1200 x 800 mm en de Blokformaat 1200 x 1000 mm. Naast deze twee bekende maten zijn er ook plastic hygiëne pallets in afwijkende maten, denk bijvoorbeeld aan 400 x 300 mm en 600 x 400 mm. De meeste hygiëne pallets zijn voorzien van drie of vijf gesloten sleeplatten, maar plastic pallets op negen poten is ook mogelijk.

Hygiëne pallet in een specifieke maat?

Op zoek naar een afwijkende maat? Dat is geen enkel probleem voor onze eigen maatwerk afdeling. Met een uitgerust machinepark en gekwalificeerd personeel met een bak aan ervaring is geen enkele uitdaging voor ons te gek!

Kunststof pallets kunnen worden verlengd, verhoogd, verkleind en verlaagd. De meest voorkomende manier is door stukken weg te zagen en de afzonderlijke delen weer aan elkaar te bevestigen. Dit kan middels lastechnieken, spiegellassen en traditionele bevestigingsconstructies.

Kunststof H1, H2 en H3 pallets

Kunststof H1 pallets vallen ook onder de zogenoemde hygiëne pallets. De H1 pallet heeft een afmeting van 1200 x 800 x 160 mm en wordt veel ingezet voor de levensmiddelenindustrie. Naast de H1 is er ook een H2 pallet en een H3 pallet. De kunststof H2 pallet heeft een afmeting van 800 x 600 x 160 mm en de H3 pallet van kunststof een afmeting van 1200 x 1000 x 160 mm.

Hygiëne pallets kopen?

Wilt u hygiëne pallets kopen maar heeft u nog vragen? Contacteer één van onze specialisten via: info@alpac.nl of bel naar +31(0)570-627860.

Offerte aanvragen