Kunststof bakken en pallets

Identificatie

Bedrukking

Hotstamp: Bij hotstamp wordt de identificatie aangebracht middels thermische druk. Een metalen cliché wordt verwarmd tot ca. 190 °C, waarna er een kleurlint tussen het cliché en de bak wordt geplaatst. De identificatie wordt zo in één kleur in de bak gebrand. Hotstamp wordt in het bijzonder toegepast bij naambedrukkingen (15 mm hoog). Oplopende nummering en logobedrukkingen behoren ook tot de mogelijkheden.

Zeefdruk

Bij zeefdruk wordt gebruik gemaakt van een drie-componentenlak. Een zeef wordt tegen het te bedrukken object geplaatst, waarna de lak wordt aangebracht. Vervolgens wordt de lak met een brander verhit. Het resultaat is een duurzame identificatie die goed bestand is tegen krassen en slijtage en uiteraard weers- en wasbestendig. Zeefdruk wordt in het bijzonder toegepast bij grote bedrukkingen en logo’s. Standaard wordt er in één kleur bedrukt. Een meerkleurige bedrukking is ook mogelijk.

Tampondruk

Tampondruk is net als offsetdruk een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat (cliché) worden verdiepingen gemaakt. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconenrubber (aangezien siliconen inktafstotend zijn). Hierbij wordt de inkt door de tampon overgebracht op de te bedrukken kunststof bak, pallet of palletbox.

Alpac heeft een eigen bedrukkingsmachines en kan desgewenst elke kunststof bak, pallet of palletbox van de door uw gewenste bedrukking voorzien. Zelfs in meerdere kleuren.

Inmould labeling

Een voorbedrukt label van polypropyleen (PP) wordt in een spuitgietmatrijs of mould geplaatst. In de matrijs wordt vervolgens gesmolten kunststof onder hoge druk toegevoegd. Deze versmelt met het etiket en neemt, tijdens het koelen, de vorm van de matrijs aan. Resultaat: label en kunststof product zijn één geheel.

Vooral in de geautomatiseerde magazijnen wordt vaak gebruikt gemaakt van kunststof bakken die met inmould barcodes zijn uitgerust. Alpac heeft diverse succesvolle projecten in dit kader uitgevoerd.

Barcodes

Barcodes in diverse formaten en types kunnen op onze bakken, pallets en palletboxen worden aangebracht. Hierdoor wordt elke bak uniek. De barcodestickers zijn zo ontworpen dat ze was- en weersbestendig zijn.

RFID

Ook kunnen onze kunststof bakken, pallets en palletboxen worden uitgerust met RFID chips / tags. Wij werken hierbij samen met gerenomeerde partners in de ICT en hebben meermalen succesvolle projecten afgerond.

Heeft u vragen over het identificeerbaar maken van uw kunststof ladingdragers? Neem dan contact met ons op op info@alpac.nl of bel naar: +31(0)570 627 860. Onze specialisten staan voor u klaar.

Terug naar Maatwerk