Kunststof bakken en pallets

Kleine series

Als het gaat om kleinere series hebben wij diverse mogelijkheden om bestaande producten aan te passen. Dit doen wij veelal in onze eigen maatwerkafdeling.

Verlengen/verhogen

Standaard kunststof bakken / pallets / palletboxen kunnen we verlengen of verhogen. Dit kan middels lastechnieken, spiegellassen en traditionele bevestigingsconstructies.

Verkleinen/verlagen

Standaard kunststof bakken / pallets / palletboxen kunnen verlaagd of verkleind worden, meestal door er een stuk tussen uit te zagen en vervolgens de afzonderlijke delen weer aan elkaar te bevestigen. Middels dezelfde technieken als hierboven.

Interieurs

Kunststof bakken en palletboxen kunnen worden voorzien van zogenaamde interieurs, op maat gemaakt. Denkt u hierbij aan vakverdelingen van kunststof plaatmateriaal, kunststof verdeelstrips, inzetbakken, EPP of EPS schuimen interieurs

Vergrendelingen

Het komt regelmatig voor dat onze klanten een vergrendelbare oplossing zoeken. Hiertoe monteren wij overvalsluitingen op scharnierende deksels van bakken en palletboxen. Hier kan dan desgewenst een hangslot of andere vergrendeling of verzegeling op worden aangebracht. Ook monteert Alpac driekantsloten op b.v. kunststof afvalcontainers.

Scharnierende deksels

(vooral) kunststof palletboxen kunnen worden uitgerust met een scharnierend deksel. Hiertoe hebben wij speciale gegalvaniseerde scharnieren ontwikkeld. Deze zijn zeer robuust en kennen een omklapbeveiliging. Mogelijk op elke kunststof palletbox.

Gaasbodems

Indien een standaard perforatie van een kunststof bak niet voldoet (te groot is) biedt Alpac de mogelijkheid om een metaalgaas in de bak te integreren. Deze wordt in de bak gelast. Hierdoor wordt de bak uitgerust met een zeer fijne perforatie om te voorkomen dat (zeer) kleine onderdelen uit de bak vallen. Ook voor de kweek van insecten is dit een veel gebruikte oplossing.

Grijpopeningen

Kunststof bakken die standaard voorzien zijn van grijpopeningen zijn in ruime mate beschikbaar. Echter kan het zijn dat een standaard kunststof bak met grijpopening niet de gewenste afmeting heeft of dat de grijpopening die niet heeft. Alpac heeft de mogelijkheid om in elke kunststof bak een grijpopening  te frezen in de door u gewenste afmeting.

Afvoeren

In kunststof palletboxen kunnen afvoeren worden aangebracht. Dit kan in de standaard voorzieningen in de palletbox (1”of 2”), maar het kan natuurlijk ook op maat. We kunnen schuiven aanbrengen, uitstortkokers en nog veel meer.

Kunststof constructieplaat

Van kunststof constructieplaat maken we vaak grootvolume bakken op maat of kunststof pallets in een zeer specifieke afmeting. Voordeel van PP / HDPE constructieplaat is dat het zeer sterk is maar toch relatief laag in gewicht.

Kunststof plaatmateriaal

Ook van massief kunststof plaatmateriaal maken wij bakken op maat. Voor kleine aantallen is dit een prima oplossing. Vooral voor het opvangen van vloeistoffen (lekbakken) is dit een  veelvuldig gebruikte productietechniek.

Kanaalplaat oplossingen

Kanaalplaat is een lichte dubbelwandige kunststof plaat die op elke gewenste afmeting gemaakt kan worden. Kanaalplaten worden vaak gebruikt als tussenplaat bij het vervoer van blikken of emmers op pallets. We maken van kanaalplaat ook bakken of interieurs op maat.

Terug naar Maatwerk