Kunststof bakken en pallets

Middelgrote series

Vacuümvormen

Bij dieptrekken / vacuümvormen wordt een kunststof plaat verwarmd tot het visco-elastisch is en daarna wordt deze kunststof in of om een matrijs gezogen door middel van het vacuüm zuigen van de ruimte tussen de kunststof plaat en de matrijs. Vacuümvormen leent zich uitstekend voor middelgrote series. Heeft u een behoefte aan een specifieke kunststof bak of pallet, maar gaat het niet om grote aantallen, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Roto-moulding (rotatievormen)

Rotatievormen is een productietechniek om uit kunststofpoeder een

nieuw product te maken. De matrijs wordt verwarmd tussen de 250 en 300 graden Celsius waardoor het poeder smelt. Door het roteren van de matrijs om twee assen zet de gesmolten kunststof zich gelijkmatig af tegen de wanden van de matrijs. Na afkoeling  behoudt de kunststof de vorm van de mal en is een nieuw product gemaakt.

Onze kunststof tubs worden middels roto-moulding vervaardigd. Alpac heeft veel ervaring met deze productietechniek.

Spuitgieten: aanpassing bestaande spuitgiet matrijs

Als u bijvoorbeeld een ander soort bodem in een bestaande kunststof bak wilt, dan is het mogelijk een nieuwe bodem in de spuitgietmatrijs aan te brengen, geheel conform uw wensen. Dit kan uiteraard ook met de wanden van een kunststof bak. Alpac heeft op deze manier vele succesvolle trajecten afgerond.

Terug naar Maatwerk