PROJECTOPLOSSINGEN

Samen denken is samen creëren. Deze leus nemen wij zeer ter harte. Indien een standaard product niet de juiste oplossing biedt voor onze klant, dan zoeken wij samen met onze klant naar een wel passende oplossing. Dit doen wij door bestaande producten aan te passen en, als dat niet lukt, dor nieuwe te ontwikkelen. Onze eigen R&D afdeling heeft zeer veel expertise in huis om deze ontwikkeltrajecten kostenefficiënt uit te voeren.

 

Hieronder een aantal succesvolle projectoplossingen / referenties.

DISTRIBUTIEBAK GEROOKTE / VERSE VIS Alpac heeft in samenwerking met Koelewijn’s Haringinleggerij een nieuwe nest en stapelbare kunststof bak ontwikkeld voor opslag en transport van zowel gerookte als verse vis(filet). Het grote voordeel is de ruimte besparing en de gebruiksvriendelijkheid van de bakken. De bak kan in 3 verschillende uitvoeringen geproduceerd worden nl. geheel gesloten, met bodemgaten of met sleuven in de zijwanden. Door een uitgekiende afvoerconstructie loopt het lekvocht altijd buiten de bakken.

ge6415-11

INVRIES- EN TRANSPORTBAK VOOR HARINGEN Voor een grote haringimporteur heeft Alpac een speciale invries- en transportbak ontwikkeld. Door een uitgekiend ontwerp is het gelukt om zowel een optimale inhoud als volumereductie door het nestbaar zijn van de bak te bewerkstelligen. Daarnaast heeft de bak een speciale bodem waardoor het invriezen van de haringen veel sneller gaat. Op de hoeken is de bak extra verstevigd, waardoor deze in gestapelde toestand een belasting van meer dan 350 kg aan kan.

pv6420-00

KIEMBAK Voor één van de grootste kiemgroenten bedrijven in Europa heeft Alpac een nieuwe bak ontwikkeld voor het opkweken van kiemgroenten. Het belangrijkste aspect is het speciale afwateringssysteem. Een L-vorm van 42 mm en 3,5 mm brede sleufjes, met tussenruimtes van 52 mm, verdeeld over de lengte van de bak zorgen hiervoor. De bodem is voorzien van 3 verticale ribben om te voorkomen dat deze doorbuigt. De bak is stapelbaar d.m.v. 4 stapelnokken aan de korte zijde van de bak. Voor deze stapelmethode is gekozen om vervuiling van de bakken zoveel mogelijk te voorkomen, een hygiënische oplossing. De bak heeft een afmeting van 600 x 400 x 50 mm en wordt vervaardigd uit slagvast hdpe.

ec6406_01

KUNSTSTOF BAKKEN MET BIJPASSEND DEKSEL VOOR ZADEN Deze bakken zijn ontwikkeld voor toepassing in een miniloadsysteem voor de opslag en orderpicking van (veredelde) zaden. De bakken hebben een afmeting van 400x300x240 mm en 400x300x70 mm, met daarbij behorende deksels. Elke bak is voorzien van een unieke barcode en een geïntegreerde labelhouder. De hoge bak is uitgerust met horizontale ribben voor het automatisch stapelen en ontstapelen d.m.v. robots. De uitdaging lag in het feit om een zodanige bodem te ontwikkelen die bij een zo laag mogelijk eigen gewicht geen millimeter doorbuigt. Hiermee wordt een efficiënte, storingsvrije en volautomatische distributie van de zaden mogelijk.

e4324-11_01

OPSLAG- EN ORDERPICKKRATTEN VOOR WEBWINKEL KINDERKLEDING Voor de grootste online winkel in merkkleding en -schoenen voor baby’s en peuters heeft Alpac twee nieuwe opslag en orderpickkratten ontwikkeld. De kratten worden gebruikt in een semi-automatisch magazijn voor de orderverzameling. Er worden 2 afmetingen ontwikkeld namelijk 400x300x159/110mm en 300x200x159/110 mm. De kratten worden geproduceerd in PP in de kleur blauw. Beide kratten hebben een uitpakopening aan de korte zijde. De bodem is gesloten en geschikt voor alle interne transport systemen. De zijwanden zijn geperforeerd. De wanden worden voorzien van een omgeslagen rand (dit voorkomt dat de wanden naar binnen trekken). De barcodes komen op een positioneringsribbe op de lange zijde.

br-4315-10_01

DISTRIBUTIEBAK DROGISTERIJKETEN Voor een grote drogisterijketen heeft Alpac een speciale distributiebak ontwikkeld voor het efficient en veilig vervoeren van goederen naar de winkels. Het is een stapel-nestbare bak van 400 x 300 x 320 mm, met overvallend deksel. De bak is nestbaar bij lege retourvracht waardoor er ruimte wordt bespaard. Het deksel is verzegelbaar i.v.m. het voorkomen van vermissing van goederen. Er zijn extra grote ribbelvlakken op zowel de bak als het deksel aangebracht voor het gemakkelijk aanbrengen en verwijderen van labels.

c4332-11_01
0

Type uw zoekopdracht en druk op enter